X

ATENȚIE: Cafeaua împiedică absorbția acestei vitamine

ATENȚIE: Cafeaua împiedică absorbția acestei vitamine. Cafeaua este o băutură populară pe care mulți oameni din întreaga lume o beau în fiecare dimineață. Cu toate acestea, ea poate interfera cu absorbția anumitor vitamine, inclusiv a vitaminei D, informează cardiologul Dr. Natalia Ivanyuk.

Cafeaua și vitamina D

Potrivit medicului, cafeaua dă energie organismului, crește ușor tensiunea arterială, acționează ca un antiinflamator și antioxidant, stimulează peristaltismul colonului, îmbunătățește memoria, reduce riscul de apariție a bolii Parkinson cu 40% și dezvoltarea diabetului de tip 2 cu 11%.

După consumarea acestei băuturi, însă, adrenalina și cortizolul cresc și se produce un puternic efect diuretic. Cercetările arată că un consum excesiv de cafeină poate interfera cu absorbția vitaminei D.

CITEȘTE ȘI: Nicolae Ceaușescu nu ar fi băut niciodată cafea: Motivul mai mult decât ciudat pentru care nu a preferat această băutură

Acest lucru se datorează faptului că cafeina poate ajuta la scăderea nivelului de calciu din organism, care este esențial pentru activarea vitaminei D.

„Dacă beți mai multe cești de cafea pe zi, este important să vă asigurați că dieta dumneavoastră este bogată în alimente care conțin vitamina D, cum ar fi peștele, gălbenușurile de ou și produsele lactate, sau să luați în considerare administrarea de suplimente”, adaugă cardiologul.

El adaugă că nu ar trebui să luați comprimate de vitamina D împreună cu cafeaua.

Cine nu ar trebui să bea cafea?

Persoanele care au tulburări precum aritmia cardiacă, crize de greață, boli ale tractului gastrointestinal, sindromul colonului iritabil, suferă de nevroze, insomnie și anxietate ar trebui să fie atente atunci când consumă băutura.

Este important să știți că cofeina este conținută nu numai într-un pahar de băutură aromată, ci și în multe produse. De exemplu, în dulciuri, sucuri și chiar înghețată. Așadar, citiți cu atenție etichetele pentru a vă asigura că nu depășiți doza zilnică sigură, sfătuiește specialistul.

Efectul cafelei începe să se manifeste după 15-20 de minute și durează aproximativ două ore. Cofeina în sine are nevoie de cinci ori mai mult timp pentru a fi eliminată din organism, iar acest lucru ar trebui luat în considerare de cei care suferă de insomnie, mai spune specialistul.

Proprietăți utile ale cafelei

Protecție împotriva diabetului de tip 2. Sensibilitatea la insulină și glucoză scade ca urmare a consumului moderat al băuturii.

Ajută la pierderea în greutate. Atunci când bea cafea, organismul descompune mai activ celulele adipoase și utilizează grăsimile ca sursă de energie. Cafeaua conține o cantitate mare de antioxidanți. Aceștia, la rândul lor, ajută la combaterea radicalilor liberi. Riscul de inflamație este redus în acest caz.

CITEȘTE ȘI: Cum te poate proteja cafeaua de diabet și accident vascular cerebral

Cafeaua îmbunătățește funcțiile cognitive ale creierului prin creșterea activității acestuia. Acest lucru reduce riscul de boală Parkinson. Acest lucru este valabil și pentru boala Alzheimer.

Cofeina ajută la îmbunătățirea performanțelor de antrenament. O ceașcă de cafea înainte de antrenament va fi foarte utilă, recomandă actualno.com.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro